DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN                                                 Na de zomervakantie gaan veel kinderen voor het eerst in lange tijd weer op de fiets naar school.
Dat is even wennen, voor de kinderen én voor andere weggebruikers.

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen of fietsen veel kinderen een nieuwe route naar een nieuwe school. 
De actie ‘De scholen zijn weer begonnen' is er daarom op gericht om u en andere verkeersdeelnemers extra alert te laten zijn. Want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

In de gemeente Assen worden de spandoeken opgehangen in de startweek van de basisscholen bij de ingang van de wijken.
‘De scholen zijn weer begonnen' is één van de bekendste campagnes van VVN. 
Met de actie maakt Veilig Verkeer Nederland u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid!

De spandoeken worden geplaatst in augustus 2021 en weer verwijderd uiterlijk twee weken erna.